Skip to main content

Explorează!

Identifică un aspect legat de tematica sezonului care te interesează cel mai mult. Învață cât mai multe despre subiectul ales. 

Continuă prin a găsi o soluție inovatoare privind tematica sezonului.

Creează și testează!

Proiectează, construiește, programează, testează și îmbunătățește modelul echipei ca să arăți tematica sezonului și soluția ta inovatoare.

Comunică!

Creează un poster și folosește-l împreună cu modelul echipei ca să împărtășești și altora, ce ai învățat. Participă la o expoziție, invită-ți familia și prietenii la o întâlnire specială cu echipa sau arată-le caietul de lucru și împărtășește-le cunoștințele tale.

Provocarea sezonului 2018 - 2019

Explorarea vieții pe Lună

Cum ar fi să trăiți pe Lună? Sezonul 2018/2019 al FIRST® LEGO® League Junior vă va duce într-un loc unde veți face regulile, veți învăța să vă dezvoltați și să explorați tot ceea ce este în jurul vostru. Descoperiți provocările explorării spațiului cosmis în cadrul MISSION MOONSM (Misiunea lunară)!

În fiecare an, FIRST® LEGO® League Junior oferă o provocare nouă și interesantă pentru a stimula creativitatea copiilor cu vârste între 6 și 10. Fiecare echipă de până la 6 copii, începe explorarea acestei teme din lumea reală cu un set inspirațional creat de LEGO® Education exclusiv pentru FIRST® LEGO® League Junior. Folosind setul inspirațional ca punct de plecare, ei modelează un nou model propriu cu ajutorul elementelor LEGO®. Pe măsură ce lucrează, ei învață abilități de bază în inginerie și programare folosind LEGO® Education WeDo și aplică aceste concepte pentru a-și anima propriul model. Echipele documentează, de asemenea, munca lor într-un caiet de lucru și împărtășesc călătoria lor printr-un poster al echipei. De-a lungul experienței lor, echipele respectă valorile fundamentale ale FIRST® LEGO® League Junior, sărbătorind descoperirea, munca în echipa și Profesionalismul Demn (Gracious Professionalism®).

Înscrierea echipelor pentru sezonul curent se poate face până la 31 decembrie 2018 (termen extins de la 31 octombrie 2018). Mai multe detalii despre participare găsiți aici. Sarcinile detaliate și materiale de lucru sunt oferite exclusiv echipelor FIRST® LEGO® League Junior începând cu 1 august 2018.

FIRST LEGO League Junior la nivel internațional