Provocarea FIRST LEGO League Junior

În fiecare an, FIRST® LEGO® League Junior colaborează cu experți în domeniu pentru a concepe o provocare cu o tematică inspirată de problemele importante existente la nivelul global. Sezoanele anterioare au abordat teme precum nanotehnologia, clima, calitatea vieții pentru persoanele cu dizabilități și transportul. Rezultatul final al procesului de proiectare este o provocare alcătuită din două părți: posterul și modelul.

Posterul

Toate echipele FIRST LEGO League Junior trebuie să realizeze un poster, prin intermediul cărui să ilustreze modul în care au cercetat tematica sezonului și călătoria pe care au avut-o. Posterul oferă posibilitatea de a împărtăși cunoștințele acumulate, descoperirile pe care le-au făcut și să prezinte echipa și membrii acesteia.

Echipele FIRST LEGO League Junior vor:

  • creea un poster folosind o bucată de carton sau alt material la alegere. Dimeniunile maxime ale posterul sunt 92cm (lățime)  x  122cm (înălțime).
  • folosi texte, desene, poze, mici obiecte pentru a prezenta ceea ce au învățat în urma studierii tematicii date.
  • demonstra modul în care au căutat răspunsuri și vor descrie oamenii cu care au discutat pe parcursul călătoriei lor.
  • prezenta modelul realizat.
  • povesti despre membrii echipei.

Modelul

Modelul este partea cea mai interesantă pentru echipă! Acestea trebuie să realizeze o construție, legătă de subiectul lor de cercetare, bazat pe tematica sezonului. Dimensiunile modelului echipei nu trebuie să aibă baza mai mare de 76cm x 38cm. Nu exista limită de înălțime, dar echipa trebuie să poată muta modelul în siguranță.

Echipele FIRST LEGO League Junior vor:

  • proiecta un model folosind oricâte piese LEGO®. La înscriere, echipele vor primi un set inspirațional creat special pentru FIRST LEGO League Junior și sezonul curent. Acest set conține aproximativ 550 de elemente LEGO, inclusiv cele necesare pentru construirea modelului inspirațional.
  • construi și programa modelul utilizând LEGO Education WeDo 2.0 (WeDo) sau LEGO BOOST
  • utiliza imaginația atunci când proiectează, construiesc și programează. Fiți creativi!

Participarea la expoziție

Participarea la o expoziție reprezintă punctul culminant al unui sezon FIRST LEGO League Junior. În cadrul expoziției, echipele vor avea ocazia să arate ce au învățat despre tematica sezonului folosind posterul și modelul creat de ei. Aici vor putea face cunoștință cu celelalte echipe, cu care sunt încurajați să facă schimb de experiență și să discute despre aventura lor.

Pe parcursul expoziției, membrii juriului vor asculta prezentarea echipei și vor evalua construcția și programarea modelului. În final, fiecare echipa va fi felicitată și va primi un premiu ce va reflecta aspectele cele mai deosebite ale călătoriei pe care ei, ca echipă, au avut-o pe parcusul sezonului FIRST LEGO League Junior.